WIKI loves PZ

Van 1 juli tot 30 september nodigen we je uit om je foto’s van erfgoed (gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten …) en cultuur op te laden via Wikimedia Commons. De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld én krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfst/winternummer van het streekmagazine PenZine. Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door je gemeente.

Bovendien doen alle foto’s die gemaakt worden onder de noemer “Wiki loves PZ” ook mee met de nationale fotowedstrijd “Wiki loves Heritage”. Meedoen is dus de boodschap.

Tijdens de zomermaanden koppelen we ook een wekelijkse fotochallenge aan de wedstrijd. Iedere maandag om 12u lanceren we een nieuw thema op onze sociale media en selecteren we een winnende foto uit de uploads. De winnaars krijgen telkens een boekenpakket en handige wandelgids om het Pajottenland en Zennevallei nog meer te gaan verkennen.

  1. Stenen van de streek
  2. Sporen in de streek
  3. Feest in de streek
  4. Geheugen van de streek
  5. Kleur van de streek
  6. Smaak van de streek
  7. Werk in de streek
  8. Kunst in de streek
  9. Mensen in de streek
  10. Thuis in de streek